Zupa koperkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sezonowa zupa koperkowa, lekka i smaczna

  • 30 min

Składniki:

  • 2 litry drobiowego bulionu (ja użyłam niedzielnego rosołu)
    2 pęczki koperku
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżka masła klarowanego
    1/4 szklanki śmietany 30%
    ugotowany drobny makaron

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek płuczemy i drobno siekamy, połowę wrzucamy na roztopione masło chwilę smażymy i dodajemy do wrzącego wywaru drobiowego, gotujemy około 15 minut, na koniec dodajemy resztę koperku i wlewamy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z drobnym makaronem zaraz po ugotowaniu.

Porady

Zupa świetnie smakuje również z ryżem lub z ziemniakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy