Zupa koperkowa staromiejska

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 l wywaru z warzyw
    2 pęczki koperku
    3-4 łyżki makaronu np. kolanka, muszelki, gwiazdki
    1 ogórek świeży
    masło
    1/2 szklanki śmietany
    sól
    pieprz
    przyprawa do zup
    sok z cytryny do smaku

Zupa koperkowa staromiejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek opłukać, drobno posiekać. Makaron włożyć do wrzącego wywaru, ugotować, mieszając łyżką od czasu do czasu do dna naczynia. Ogórek umyć, obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, chwilę poddusić na maśle. Następnie dodać go do wywaru z makaronem, dodać też koperek i śmietanę, gotować kilka minut, doprawić do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy