Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno zadowoli gusta nawet największego smakosza.
1 min
Łatwy
Składniki:
1,5 l wywaru z warzyw
2 pęczki koperku
3-4 łyżki makaronu np. kolanka, muszelki, gwiazdki
1 ogórek świeży
masło
1/2 szklanki śmietany
sól
pieprz
przyprawa do zup
sok z cytryny do smaku
Zupa koperkowa staromiejska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Koperek opłukać, drobno posiekać. Makaron włożyć do wrzącego wywaru, ugotować, mieszając łyżką od czasu do czasu do dna naczynia. Ogórek umyć, obrać, opłukać, pokrajać w półplasterki, chwilę poddusić na maśle. Następnie dodać go do wywaru z makaronem, dodać też koperek i śmietanę, gotować kilka minut, doprawić do smaku.
Komentarze