Zupa jest bardzo smaczna i lekka, można ją zrobić na rosole, który zostanie z niedzielnego obiadu. Wyglądem i trochę smakiem przypomina zupę ogórkową (nie jest tylko kwaśna)
40 min
Składniki:
1 litr bulionu warzywnego lub rosołu
1 spora cukinia
2 marchewki
1 duży lub 2 mniejsze pęczki koperku
sól i pieprz do smaku
Zupa koperkowa z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy bulion warzywny (może być też np.na korpusie drobiowym) lub rosół
Cukinię i marchew dokładnie myjemy i szatkujemy na tarce o średnich oczkach. Starte warzywa wrzucamy do bulionu i gotujemy kilka minut, aż zmiękną. Na końcu do zupy dodajemy posiekany drobno koperek i jeszcze chwile gotujemy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Komentarze