Zupa koperkowa z cukinią

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zupa jest bardzo smaczna i lekka, można ją zrobić na rosole, który zostanie z niedzielnego obiadu. Wyglądem i trochę smakiem przypomina zupę ogórkową (nie jest tylko kwaśna)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 litr bulionu warzywnego lub rosołu
    1 spora cukinia
    2 marchewki
    1 duży lub 2 mniejsze pęczki koperku
    sól i pieprz do smaku

Zupa koperkowa z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy bulion warzywny (może być też np.na korpusie drobiowym) lub rosół
    Cukinię i marchew dokładnie myjemy i szatkujemy na tarce o średnich oczkach. Starte warzywa wrzucamy do bulionu i gotujemy kilka minut, aż zmiękną. Na końcu do zupy dodajemy posiekany drobno koperek i jeszcze chwile gotujemy. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy