Zupa "korbasówka"

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moja babcia nam ją gotowała a my czekaliśmy na sezon dyniowy :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5-2kg dyni, 1,5l wody, sól, 1l mleka, 1 szklanka cukru, 2 szklanki mąki pszennej, 2 jaja, woda

Zupa "korbasówka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy i kroimy w dość dużą kostkę, gotujemy w 1,5l osolonej wody około 20min.Dodajemy cukier i mieszamy aż się rozpuści.Dolewamy mleko i zagotowujemy.Z mąki, jaj i wody robimy lane kluski (gęstość według uznania) i dodajemy do zupy.Gotujemy na małym ogniu 10-15min od czasu do czasu mieszając.Podajemy na ciepło.Smacznego :)

Porady

Bardzo smaczne, syte i łatwe danie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy