zupa krem dyniowo-marchwiowo-gruszkowa z nutą imbiru

0 (0 ocen)

  • 60 min

banalnie prosta , pyszna i rozgrzewająca zupa -krem a to dzięki dodatkowi imbiru

  • 60 min

Składniki:

  • pierś z kurczaka 1/2 szt
    dynia 1 sztuka do 1 kg
    marchew 1 duża sztuka
    gruszka 1 szt
    śmietanka 100 ml
    imbir 1/2 łyżeczki
    wywar z kurczaka 1 litr
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Zupa krem dyniowo-marchwiowo-gruszkowa z nutą imbiru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do wywaru wrzucam pokrojoną w dużą kostkę marchew i dynię ,gotuję do miękkości ,10 minut przed końcem dodaje gruszkę ( obraną i pokrojoną na ćwiartki pozbawioną pestek),następnie przelewam do blendera ,miksuję, dolewam śmietankę .
    pierś kroję na drobną kostkę podsmażam ,
    solę , dodaję do zupy,całość doprawiam , przed podaniem dodaję starty imbir.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy