banalnie prosta , pyszna i rozgrzewająca zupa -krem a to dzięki dodatkowi imbiru
60 min
Składniki:
pierś z kurczaka 1/2 szt
dynia 1 sztuka do 1 kg
marchew 1 duża sztuka
gruszka 1 szt
śmietanka 100 ml
imbir 1/2 łyżeczki
wywar z kurczaka 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku
Zupa krem dyniowo-marchwiowo-gruszkowa z nutą imbiru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.do wywaru wrzucam pokrojoną w dużą kostkę marchew i dynię ,gotuję do miękkości ,10 minut przed końcem dodaje gruszkę ( obraną i pokrojoną na ćwiartki pozbawioną pestek),następnie przelewam do blendera ,miksuję, dolewam śmietankę .
pierś kroję na drobną kostkę podsmażam ,
solę , dodaję do zupy,całość doprawiam , przed podaniem dodaję starty imbir.
Komentarze