Zupa-krem z awokado

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -2 dojrzałe awokado
    -0,7 l domowego rosołu
    -0,5 szklanki słodkiej śmietanki
    -1 łyżka posiekanej papryczki jalapeno
    -2 utarte ząbki czosnku
    -limonka
    -sól
    -pieprz

Zupa-krem z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado obieramy i usuwamy pestki. Miksujemy z ciepłym rosołem. Śmietankę ubijamy z czosnkiem, papryczką jalapeno i sokiem z limonki. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem zupę podgrzewamy, ozdabiamy kleksem śmietany. Podajemy z nachos i cząstkami limonki do wyciśnięcia.

Komentarze

Podobne przepisy

4.82 (222 ocen)

Opublikowany w Magazynie
krem z kurek

4.82 (222 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa krem z kurek

ilka Pyszna gęsta zupa z kurek i ziemniaków.