Zupa krem z dyni i pomidorów z pierożkami ravioli

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepyszna zupa. Pomidory nadają zupie kwaśnego, wyraźnego smaku. Dzięki pierożkom jest bardziej syta.

  • 45 min

Składniki:

  • • 1 kg dyni obranej i pokrojonej w kostkę
    • 5 pomidorów
    • 2 cebule
    • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    • 1 litr bulionu
    • sól. pieprz
    • słodka papryka
    • 25 dag pierożków ravioli
    • 2 łyżki masła

Zupa krem z dyni i pomidorów z pierożkami ravioli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na maśle. Dodajemy dynie. Smażymy ok. 10 minut. Pomidory sparzamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dynię przekładamy do garnka. Dodajemy pomidory i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 30 minut. Zupę miksujemy za pomocą blendera. Dodajemy koncentrat. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy słodką paprykę do smaku. Pierożki przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Zupę podajemy na ciepło z pierożkami.

Komentarze

Podobne przepisy