Zupa krem z groszku i grillowanej pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.groszek ugotuj w wodzie,
jedną pomarańcze pokrój na pół, drugą w półplastry,
smaż je na rozgrzanej patelni grillowej (przekrojoną na pół miąższem do dołu, pokrojone w półplastry z obydwu stron),
2.do groszku dodaj miąższ z pomarańczy przekrojonej na dwie części, bułki pokrojone w kostkę oraz mleczko kokosowe,
przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową, chwilę gotuj,
całość zmiksuj,
3.olej mocno rozgrzej, wrzuć do niego na moment makaron ryżowy ( olej musi być bardzo gorący, możesz sprawdzić jedną nitką makaronu czy już można go wrzucić- powinien natychmiast robić się grubszy) ,
zupę wlewaj do talerzy, do każdego włóż kilka cząstek grillowanej pomarańczy i trochę makaronu
Komentarze