Nie ma jak to dobra, domowa zupa :) Tym razem pyszna, sycąca i aromatyczna zupa krem, ser i kruszonka z bułki dodają nie tylko wyjątkowego smaku ale też zachęcają wyglądem. Bardzo polecam :)
40 min
Składniki:
1 mały kalafior
• 2 średnie marchewki
• 1,5 litra bulionu warzywnego - ilość dla gęstego kremu
• 2 białe ugotowane kiełbaski pocięte w paseczki
• 2 małe czerstwe bułeczki, teraz pokruszone w ręku lub pokrojone w drobną kosteczkę
• łyżka oleju + łyżka masła do zrumienienia bułki i pasków kiełbasy
• 100 g serka topionego naturalnego
• łyżka posiekanego świeżego koperku
• maggi i świeżo mielony pieprz do smaku
Zupa krem z kalafiora z białą kiełbasą, serem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kawałki kalafiora i marchewek ugotować do miękkości w bulionie, ostudzone zblendować na aksamitny krem, dodać ser, doprawić do smaku maggi i pieprzem.
W czasie studzenia przygotować i zrumienić na mieszance oleju i masła paseczki białej kiełbasy i pokruszonej bułki.
2.Połowę wsypać do kremu, wymieszać, najlepiej od razu wyłożyć na talerze i resztą która pozostała okrasić zupę.
Obficie posypać koperkiem, smak kalafiora i koperku smakowicie ze sobą współgrają :)
Komentarze