Zupa krem z kalafiora z białą kiełbasą, serem i kruszonką

0 (0 ocen)

  • 40 min

Nie ma jak to dobra, domowa zupa :) Tym razem pyszna, sycąca i aromatyczna zupa krem, ser i kruszonka z bułki dodają nie tylko wyjątkowego smaku ale też zachęcają wyglądem. Bardzo polecam :)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 mały kalafior
    • 2 średnie marchewki
    • 1,5 litra bulionu warzywnego - ilość dla gęstego kremu
    • 2 białe ugotowane kiełbaski pocięte w paseczki
    • 2 małe czerstwe bułeczki, teraz pokruszone w ręku lub pokrojone w drobną kosteczkę
    • łyżka oleju + łyżka masła do zrumienienia bułki i pasków kiełbasy
    • 100 g serka topionego naturalnego
    • łyżka posiekanego świeżego koperku
    • maggi i świeżo mielony pieprz do smaku

Zupa krem z kalafiora z białą kiełbasą, serem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1sjqs3j 1. Kawałki kalafiora i marchewek ugotować do miękkości w bulionie, ostudzone zblendować na aksamitny krem, dodać ser, doprawić do smaku maggi i pieprzem.

    W czasie studzenia przygotować i zrumienić na mieszance oleju i masła paseczki białej kiełbasy i pokruszonej bułki.
  • image-1mft8gb 2. Połowę wsypać do kremu, wymieszać, najlepiej od razu wyłożyć na talerze i resztą która pozostała okrasić zupę.
    Obficie posypać koperkiem, smak kalafiora i koperku smakowicie ze sobą współgrają :)

    Polecam bardzo, smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy