ZUPA KREM Z PIECZAREK I KALAFIORA

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Aksamitna i kremowa zupa krem , bez zbędnych dodatków :) Idealna na obiad, czy dietetyczną kolację !
Lubiana przez dzieci i dorosłych

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    Paczka pieczarek 500 g
    kilka różyczek kalafiora
    ząbek czosnku
    świeży koper
    15 ml oleju lnianego
    Woda ok. 400/500 ml
    szczypta gałki muszkatołowej
    sól, pieprz do smaku

Zupa krem z pieczarek i kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku rozgrzewamy olej lniany i krótko podsmażamy czosnek.Po chwili dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawy.Dusimy chwilę (w razie potrzeby dolać odrobinę wody ) .
    Dodajemy resztę wody i kalafiora i świeży koperek. Gotujemy ok.20-25 min.Na koniec miksujemy całość na gładki krem i doprawiamy do smaku.

Porady

Proponuję dodatkowo posypać suszonym cząbrem,który sprawi,że danie będzie lekkostrawne i lepiej trawione :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy