zupa-krem z warzyw

0 (0 ocen)

  • 30 min

Podana z czosnkowymi grzankami smakuje rewelacyjnie!

  • 30 min

Składniki:

  • 2 skrzydełka z kurczaka
    2 marchewki
    kilka ziemniaków
    mała cebula
    kilka różyczek kalafiora
    pół pora
    pietruszka
    pół selera
    łyżka śmietany
    sól , pieprz,ziele angielskie, listek laurowy
    grzanki:
    3 kromki chleba
    czosnek granulowany
    2 łyżki masła

Zupa-krem z warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy, myjemy, kroimy w kostkę. Dodajemy skrzydełka, liść laurowy i ziele, zagotowujemy. Skrzydełka wyjmujemy z zupy, blendujemy, dodajemy śmietanę. Na rozgrzanym maśle smażymy chlebek pokrojony w drobną kostkę, doprawiamy czosnkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy