Zupa łososiowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gdy przyrządzam tę zupę, to gotuję tyle ryby, żeby każdy na talerzu miał całe dzwonko.

Składniki:

  • ● pęczek włoszczyzny
    ● kostka rosołowa
    ● 4 dzwonka łososia
    ● łyżka mąki pszennej
    ● łyżeczka mąki ziemniaczanej
    ● op. śmietany
    ● natka pietruszki

Zupa łososiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia myjemy. Marchewki,
    pietruszkę i selera
    obieramy i myjemy. Pora
    myjemy. Warzywa kroimy
    i zalewamy wodą. Wkruszamy
    kostkę i gotujemy.
  • 2. Gdy warzywa zmiękną,
    wkładamy łososia. Gotujemy
    ok. 15 minut. Rybę
    wykładamy na talerze.
  • 3. Mąki rozrabiamy z wodą
    i zagęszczamy zupę.
    Wlewamy śmietanę. Zupą
    zalewamy łososia. Posypujemy
    posiekaną natką.

Notka redakcyjna

PP_12-2010

Komentarze

Podobne przepisy