Zupa makaronowa z cukinią

0 (0 ocen)

Jedna z moich ulubionych zup

Składniki:

  • ziemniaki 500 g
    marchew 400 g
    por 1
    cebula 1
    fasolka szparagowa 250 g
    pomidorki cherry 200 g
    makaron kokardki 150 g
    cukinia 1
    natka pietruszki 3 gałązki
    czosnek 2 ząbki
    olej 4 łyżki
    sól

Zupa makaronowa z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i marchewkę obierz. Cebulę posiekaj,czosnek przeciśnij przez praskę,pokrój pora.
    Do garnka wlej połowę oleju i rozgrzej. Dodaj cebulę,czosnek i pora,podsmaż. Dodaj ziemniaki i marchewkę.Smaż przez ok 10-25 minut.
  • 2. Do garnka wlej 1,5 litra wody,dodaj pokrojoną cukinię i fasolkę szparagową. Gotuj przez 15 minut,posól. Pod koniec gotowania dodaj natkę pietruszki.
    Makaron ugotuj al dente. Przełóż do talerzy i wlej zupę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy