zupa meksykanska

0 (0 ocen)

  • 15 min

bardzo dobra zupa przepis dostałam dawno temu od mojej mamy.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka podwojna 2 cebule 5 pieczarek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 sloik sosu slodko-kwasnego 1 kostka rosołowa

Zupa meksykanska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pieczarki umyc pokroic w plasterki podsmazyc dołożyc po chwili cebule.chwilke podsmazyc .nastepnie dołozyć pokrojoną na kawałki piers z kurczaka i kostke rosołowądolac okolo 1.5 litra wody.gotować az miesko zmięknie.gdy bedzie juz miekkie wrzucic kukurydze i fasole odsączone z zalewy ale niekoniecznie .chwilke gotowac i dołożyć sos.znowu chwilke gotować i gotowe.nie trzeba zaprawiać.jezeli ktos woli na ostro mozna dodac papryke w proszku

Porady

ilosc skladniku tak naprawde zalezy od nas

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy