Zupa meksykańska

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest pikantna i pyszna

  • 60 min

Składniki:

  • ½ kg mięsa mielonego
    5 średnich cebul pokrojonych na 8-ki
    Puszka kukurydzy
    Puszka fasoli
    3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki ziół prowansalskich
    Sól, pieprz, chilli

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażyć mięso mielone i cebule.
    W garnku zagotować litr wody dodać kostkę rosołową (Knorr, Winiary, Biedronka), dodać kukurydzę Z ZALEWĄ. Pogotować 10 min, do tego dodać mięso z cebulą i fasolkę też z zalewą. Dodać koncentrat i zioła, zagotować i przyprawić do smaku – dużo pieprzu i chili – ma być OSTRA i PIKANTNA ;)

Porady

Można ją podawać z pieczywem, ewentualnie z jakimś fikuśnym makaronem (muszelki, wstążki itp)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy