Zupa mięsno-serkowa

0 (0 ocen)

Zupa "podbiła" podniebienia mojej rodziny, dodatek mięsa sprawia , że naprawdę jest syta.

Składniki:

  • -500g mięsa mielonego
    -2 pory ( biała część )
    - 2 cebule
    - 3 marchewki
    - ok. 20 dag pieczarek
    - 1 serek topiony ziołowy
    - 1 serek topiony śmietankowy
    - opakowanie makaronu muszelki
    - sol, pieprz, przyprawa uniwersalna
    - kostka drobiowa

Zupa mięsno-serkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Pory i cebule drobniutko pokroić. Marchewkę zetrzeć na dużych oczkach.
    W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozgrzać trochę oleju i wrzucić marchewkę i chwile smażyć .Dodać cebule i pory ,jeszcze chwile smażyć i zalać wszystko wodą ( około 5 szklanek) i wrzucić kostkę drobiową . Dodać przyprawy i skrojone pieczarki. Na patelni usmażyć mięso do chwili wyparowania wody i dodać do zupy. Do całości wrzucić makaron i gotować około 6-8 min. Zupę zdjąć z palnika i rozpuścić w niej serki ( pokroić i energicznie mieszać).Doprawić do smaku .

Porady

Rada: Makaron można ugotować osobno w garnku i potem dodać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy