Zupa mocno grzybowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna, aromatyczna i bardzo mocno grzybowa.Coś dla wegetarian lub na postne piątki. Szybka i łatwa w przygotowaniu

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g świeżych lub lub mrożonych grzybów
    3 grzybki suszone
    3 kostki rosołowe grzybowe
    2 ziemniaki
    włoszczyzna
    sól,pieprz
    gęsta śmietana
    2 duże ziemniaki

Zupa mocno grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, pokroić i umieścić w garnku z włoszczyzną. Dodać kostki rosołowe i wkruszyć suszone grzyby. Gotować do miękkości grzybów (ok 45 min), następnie wkroić ziemniaki i gotować jeszcze 10 min.Ewentualnie doprawić. Podawać z gęstą, kwaśną śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy