Zupa mus szpinakowy

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo pożywna zupa w postaci musu, zielona, szpinakowa z jajkiem na twardo i pestkami dyni.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje:
    1,5 l wywaru warzywnego
    3 średnie ziemniaki
    450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    2 śmietankowe serki topione
    2 łyżki gęstej 18% śmietany
    Sól, pieprz do smaku
    3 jajka ugotowane na twardo
    Pestki dynki

Zupa mus szpinakowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: obrane ziemniaki ugotować na więkko w wywarze. Szpinak odparować na patelni, dodać serki topione, śmietanę, smażyć krótko do połączenia się składników. Do ugotowanych ziemniaków dodać podsmażony szpinak, zmiksoawać na jednolitą masę, doprawić solą i pieprzem do smaku, zagotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając. Podawać zupę mus z jajkami i pestkami dyni.

Porady

1.zamist serka topionego można dodać ser mascarpone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy