Zupa na ostro

0 (0 ocen)

  • 30 min

Lubię czasem zjeść coś na ostro a Wy?? Ta zupa jest bardzo sycąca i smaczna.Ważne jest też to,że jest tania i bardzo szybko się ją przygotowuję,więc jak bardzo doskwiera wam głód polecam właśnie tą zupę ;-)

  • 30 min

Składniki:

  • mieszanka chińskich warzyw
    1/2 puszki pędów bambusa
    szczypiorek
    2l bulionu drobiowego
    mała papryczka chili
    sos sojowy jasny
    pieprz
    makaron ryżowy wstążki

Zupa na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gorącego bulionu wsypujemy mieszankę chińską i połowę puszki pędów bambusa i pokrojona w kosteczkę papryczkę chili.Jeżeli chcecie,żeby była bardziej ostra dodajemy ją z nasionkami.Gotujemy pod przykryciem,aż warzywa będą miękkie.Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem,następnie dodajemy makaron i gotujemy jeszcze 3 minuty.Posypujemy drobno pokrojonym szczypiorkiem.Podajemy na gorąco.Smacznego

Komentarze

Podobne przepisy