ZUPA OGÓRKOWA

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wspaniałe pierwsze danie obiadowe

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki
    dla 2-4 osób
    bulion z kurczaka wg potrzeby,
    4 większe kwaszone ogórki starte na grubej tarce,
    4 marchewki
    0,5 cebuli
    1 seler
    1 pietruszka
    Włoszczyznę ścieram na tarce-grube oczka
    3 łyżki śmietany
    Listek laurowy
    Pierz ziarnisty
    Sól
    Pierz mielony
    Małe opakowanie makaronu-gwiazdeczki

Zupa ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Gotujemy mięso na kostkach drobiowych wraz z liściem laurowym i pieprzem ziarnistym
    2. .Potem wyjmujemy mięso.
    3. Wrzucamy do bulionu starte warzywa gotujemy około 10 minut,
    4. Następnie dodajemy starte ogórki gotujemy jeszcze około 10 minut,
    5. Doprawiamy do smaku sól ,pieprz.
    6. Wyłączamy zupkę i po chwili dodajemy śmietanę.
    7. Zupkę nalewamy na talerze z ugotowanym wcześniej osobno makaronem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy