Zupa orientalna z makaronem mie

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromat i smak są niewyobrażalnie wyczuwalne już od samego początku. Po prostu pycha

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża marchew
    1 pietruszka
    1 mały seler
    200 ga groszku cukrowego
    25 g suszonych grzybów mun (paski)
    2 ząbki czosnku
    1 szalotka
    5 łyżek oleju sezamowego
    1 łyżka posiekanego imbiru
    3 łyżki sosu sojowego
    1,5 l gorącej wody
    1 łyżka masali w proszku
    250 g makaronu mie
    szczypiorek
    sól, pieprz

Zupa orientalna z makaronem mie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy tak, jak lubimy, podsmażamy na oleju razem z posiekanym czosnkiem, szalotką i imbirem. Dodajemy sos sojowy, lekko odparowujemy, zalewamy gorącą wodą. Wrzucamy paski grzybów. Gotujemy pod przykryciem przez kwadrans.
    Następnie dodajemy makaron, sos ostrygowy, masalę i gotujemy pod przykryciem 10 min.
    Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy