Zupa owocowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wakacyjno - letnia propozycja na przepyszny obiad , który jest niesamowicie pysznym wspomnieniem z dzieciństwa .

  • 60 min

Składniki:

  • 2 litry wody

    1 szklanka poziomek

    0,5 szklanki jagód

    1 szklanka malin

    1 szklanka wiśni

    2 łyżki soku z cytryny

    1 szklanka cukru

    2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + 0,5 szklanki zimnej wody

    makaron

Zupa owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu .

    Do garnka wlewamy wodę i dodajemy wszystkie owoce , wcześniej umyte , a wiśnie wydrylowane . Doprowadzamy do wrzenia i dosypujemy cukier . Wlewamy sok z cytryny i gotujemy całość na małym ogniu ok. 10 minut . Po tym czasie sprawdzamy czy zupa jest dostatecznie słodka i w razie czego jeszcze dosładzamy .

    Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w zimnej wodzie i wlewamy do gotującej się zupy . Gotujemy jeszcze 3 minuty , po czym zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia .

    Podajemy z ulubionym makaronem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy