Zupa ozorkowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tania ,prosta w przygotowaniu i smaczna zupa

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - korpus z kurczaka: 1 sztuka
    - ozorek cielęcy: 1 sztuka
    - ziemniaki: 5 sztuk
    - marchewka: 2 sztuki
    - seler: 0.5 sztuki
    - listek laurowy: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 2 sztuki
    - śmietana: 200 mililitrów
    - koperek: 1 pęczek
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 0.5 łyżeczki
    - woda: 2 litry

Zupa ozorkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korpus i ozorek zalewamy wodą,dodajemy przyprawy i zagotowujemy.Wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę i seler.Gotujemy 15 minut.Wyjmujemy korpus i gotujemy dalej.Gdy ozorek będzie miękki,dodajemy do zupy pokrojone w kostkę ziemniaki i całość gotujemy 20 minut.Następnie wyjmujemy ozorek i kroimy w plasterki.Wrzucamy z powrotem do zupy.Dodajemy śmietanę,posypujemy posiekanym koperkiem i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy