Zupa Paprykowa

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Pyszna rozgrzewająca zupa na chłodne dni.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 szynka wieprzowa
    • ½ kg ziemniaków
    • 2 duże marchewki
    • 4 papryki czerwone
    • Kostka rosołowa
    • 100 g pasty paprykowej w słoiczku
    • 3 ziarna ziela angielskiego
    • 3 ziarna pieprzu
    • Sól
    • Olej do smażenia

Zupa paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, solimy.
  • ziemniaki 2. Ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i przekładamy do większego garnka.
    Do ziemniaków dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchew.
  • mięso 3. Dodajemy mięso podsmażone, zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową i przyprawy ziele oraz pieprz.
  • zupa 4. 10 minut przed końcem gotowania, dodajemy papryki pokrojone w paseczki i pastę paprykową.
  • zupa 5. Zupka gotowa.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy