Zupa pasterska

0 (0 ocen)

Pyszna , pikantna , węgierska zupa .

Składniki:

  • 500 g ziemniaków

    1 cebula

    100 g wędzonej kiełbasy

    1 żółta papryka

    puszka krojonych pomidorów ( 400 g )

    100 g makaronu zacierki

    2 l bulionu warzywnego

    1 łyżeczka słodkiej papryki

    szczypta chili ( pieprzu kajeńskiego )

    1 łyżeczka soli

    olej do smażenia

Zupa pasterska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać , a kiełbasę pokroić w półplasterki .

    Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę , dodać kiełbasę i smażyć do zrumienienia .

    Do gotującego się bulionu warzywnego dodać zawartość patelni , obrane , umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki , pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory z puszki .

    Gotować 15 minut .

    Po tym czasie dodać makaron zacierki i gotować kolejne 15 minut , od czasu do czasu mieszając .

    Doprawić słodką papryką , chili i solą .

Komentarze

Podobne przepisy