Zupa pho

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 60 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -1,5 ; bulionu
    -300 g łopatki wołowej
    -2 cebule dymki
    -4 ząbki czosnku
    -1 papryczka piri-piri
    -2 cm korzenia imbiru
    -2 garście liści kolendry
    -1/2 cytryny
    -5 gwiazdek anyżu
    -1 łyżeczka mielonej trawy cytrynowej
    -4 ziarna kardamonu
    -1 łyżka oleju sezamowego
    -1 łyżka sosu rybnego

Zupa pho - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę kroimy w poprzek włókien na bardzo cienkie plasterki. Korzeń imbiru ścieramy. Czosnek kroimy w plasterki. Dymkę, liście kolendry i papryczkę piri-piri siekamy. Wszystko wrzucamy do bulionu i gotujemy 10 minut, na wolnym ogniu. Dodajemy przyprawy, olej sezamowy, sos rybny i sok z cytryny. Najlepiej smakuje z makaronem ryżowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy