Zupa pieczarkowa na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.do garnka wlewamy wodę tak jak na zupę solimy,,dodajemy ziele, listek ,stawiamy na gaz gotujemy z pokrojoną w kostkę marchewką ,ząbkami czosnku i pietruszką.Mięso kroimy w kostkę i smażymy na oleju, jak sie zarumieni dodajemy łyżkę mąki , mieszamy i wrzucamy do garnka,Następnie na margarynie dusimy pokrojone pieczarki/jak są średnie kroję je na cztery/ , potem dodajemy je do garnka. Cebulę kroimy w kostkę i zeszklić na oleju i dodać do garnka ,wszystko gotujemy razem. Gdy mięso będzie prawie ugotowane dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do garnka gotując jeszcze 10 min. Na koniec dodajemy koncentrat,śmietanę i przyprawiamy do smaku.
Komentarze