zupa pieczarkowa na bogato

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

moje dzieci zajadają się tą zupą, podobno jest pyszna i syta. Przepis jest mój, sama ją wymyśliłam.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 50dkg łopatki,50dkg pieczarek,2 duże marchewki,1 duża pietrucha,1 papryka czerwona,1 duża cebula,2 ząbki czosnku,5 dużych ziemniaków, 1 łyżka koncentratu,200ml śmietany kwaśnej,magii,sól,pieprz, 1 łyżka mąki, przyprawa uniwersalna, olej,2 łyżki margaryny,ziele, listek laurowy.

Zupa pieczarkowa na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. do garnka wlewamy wodę tak jak na zupę solimy,,dodajemy ziele, listek ,stawiamy na gaz gotujemy z pokrojoną w kostkę marchewką ,ząbkami czosnku i pietruszką.Mięso kroimy w kostkę i smażymy na oleju, jak sie zarumieni dodajemy łyżkę mąki , mieszamy i wrzucamy do garnka,Następnie na margarynie dusimy pokrojone pieczarki/jak są średnie kroję je na cztery/ , potem dodajemy je do garnka. Cebulę kroimy w kostkę i zeszklić na oleju i dodać do garnka ,wszystko gotujemy razem. Gdy mięso będzie prawie ugotowane dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, gotujemy aż ziemniaki będą miękkie.Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do garnka gotując jeszcze 10 min. Na koniec dodajemy koncentrat,śmietanę i przyprawiamy do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy