Zupa pieczarkowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Zupa bardzo lubiana przez moich domowników.

  • 10 min

Składniki:

  • 30 dkg pieczarek
    1 cebula
    2 łyżki masła
    5 szklanek wywaru z włoszczyzny lub rosołu
    1/3 szklanki śmietany
    1 łyżka mąki pszennej
    ziele laurowe
    pieprz, sól
    20 dkg makaronu

Zupa pieczarkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, drobno pokroić i przesmażyć razem z cebulą na maśle.
    Następnie dusić na małym ogniu, często mieszając, aż grzyby zmiękną.
    Dodać do wywaru razem z przyprawami gotować ok. 15 min. na małym ogniu. Doprawić śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować.
    Podawać z ugotowanym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy