Do tej zupy mam sentyment,ponieważ jadłam Ja na weselu szwagra.
60 min
Składniki:
1/2 kg. mięsa mielonego
1/2 kg. pomidorów
1/2 kg. pieczarek
1/2 kg. cebuli
przyprawa do pizzy
8 szklanek wody
2 kostki rosołowe
2 serki topione kremowe
sól,pieprz do smaku
1.Pieczarki obrać i pokroić w plastry i dusić z cebulą pokrojoną w kostkę na niewielkiej ilość oleju.Mięso poddusić na patelni na małej ilości oleju.Następnie dodajemy pomidory bez skóry i dusimy razem przez chwile.W garnku połączyć mięso i pieczarki,wlać wodę,dodać kostki rosołowe i trochę przyprawy do pizzy.Całość zagotować,nabrać do kubka trochę wywaru i w nim rozpuścić serki,dokładnie mieszając.Wlać do zupy i gotować ok 15 min.,przyprawić do smaku.
Komentarze