Zupa po chińsku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • -2 pęczki cebulki dymki (8 cebulek)
    -1 mała główka kapusty pekińskiej (ok. 20 dag)
    -30 dag chudej wieprzowiny
    -12 dag cienkiego chińskiego makaronu jajecznego
    -1,5 l bulionu z kurczaka
    -1,5 łyżki oleju
    -2 łyżki sosu sojowego
    -1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru

Zupa po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte mięso kroimy w cienkie paseczki, kapustę szatkujemy, dymkę kroimy na niewielki kawałki. W rondlu z grubym dnem rozgrzewamy olej, wrzucamy wieprzowinę i smażymy, aż mięso zbrązowieje. Dodajemy kapustę, sos sojowy i imbir. Wlewamy gorący bulion. Zupę gotujemy na małym ogniu około 10 min. Następnie dodajemy makaron i pokrojoną dymkę. Gotujemy póki makaron nie będzie miękki (2-4 min).

Komentarze

Podobne przepisy