Pomidorowa z ryżem na kościach drobiowych- w kuchni nic nie może się marnować:-)
40 min
Składniki:
kości drobiowe
2 marchewki
1 pietruszka korzeń
1,5 szklanki ryżu
2 liście laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 kostki rosołowe
2 łyżeczki Vegety lub przyprawy uniwersalnej
mały słoiczek koncentratu pomidorowego
Zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Do garnka wlewamy wodę tak żeby przykrywały kości. Gotujemy na małym ogniu i zbieramy powstający szum. Następnie dodajemy przyprawy i warzywa. Gotujemy do miękkości warzyw i kości. Gdy kości będą już miękkie to obieramy z nich resztkę mięsa i wrzucamy do zupy. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilkę gotujemy. W osobnym garnku gotujemy ryż.
Porady
Taka prostą pomidorową można podawać również z makaronem.
Komentarze