Zupa pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pomidorowa z ryżem na kościach drobiowych- w kuchni nic nie może się marnować:-)

  • 40 min

Składniki:

  • kości drobiowe
    2 marchewki
    1 pietruszka korzeń
    1,5 szklanki ryżu
    2 liście laurowe
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    2 kostki rosołowe
    2 łyżeczki Vegety lub przyprawy uniwersalnej
    mały słoiczek koncentratu pomidorowego

Zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do garnka wlewamy wodę tak żeby przykrywały kości. Gotujemy na małym ogniu i zbieramy powstający szum. Następnie dodajemy przyprawy i warzywa. Gotujemy do miękkości warzyw i kości. Gdy kości będą już miękkie to obieramy z nich resztkę mięsa i wrzucamy do zupy. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilkę gotujemy. W osobnym garnku gotujemy ryż.

Porady

Taka prostą pomidorową można podawać również z makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy