Zupa pomidorowa krem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Idealna o każdej porze roku. Ulubiona zupka mojej córki.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 litry wody
    1 porcja rosołowa
    1 seler
    4 marchewki
    2 pietruszki
    1 mała por
    1 koncentrat pomidorowy
    1 kilogram pomidorów
    1 łyżeczka cukru
    sól do smaku

Zupa pomidorowa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, pietruszki i seler obrać, umyć i razem z porcją rosołową przełożyć do garnka. Por umyć. Zielone części selera (nać) opłukać i razem z porą dodać do garnka. Wszystko zalać wodą. Wstawić na gaz. Doprawić do smaku solą. Gdy warzywa będą na pół miękkie dodać pokrojone w kostkę pomidory. Gotować wszystko razem do miękkości warzyw. Po ugotowaniu z garnka wyjąć porcję rosołową, por oraz zieloną część selera. Wszystko razem dokładnie zblendować. Dodać koncentrat pomidorowy oraz cukier. W razie potrzeby zupę doprawić do smaku solą. Podawać z makaronem, ryżem lub groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy