Porcja rosołowa np. z kurczaka
0,5 kg mrożonki wieloskładnikowej –marchew,kalafior,brukselka,brokuł
(w czasie lata wskazane świerze warzywa)
150 g przecieru pomidorowego
pietruszka
koper
sól, pieprz, vegeta
100 g makaronu lub ryżu
Zupa pomidorowa - tradycyjna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W ok 3 l wody stawiamy do gotowania porję rosołową .Po zagotowaniu zbieramy szumowiny,doprawiamy do smaku vegetą, solą, pieprzem i wsypujemy mrożonkę lub przygotowane obrane świerze warzywa.
Po ugotowaniu (ok 60 min) wyciągamy porcje rosołową, doprawiamy przecierem pomidorowymi gotujemy jeszcze chwilę, wsypujemy zieleninę.
Osobno gotujemy makaron lub ryż i podajemy z zupą.
Ja ze względów dietetycznych zupy nie zabielam, można zabielić jogurtem lub śmietaną.
Komentarze