Zupa pomidorowa z ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczna i niskokaloryczna zupa pomidorowa inaczej.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5l. soku pomidorowego(z kartonu)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 puszka ciecierzycy
    natka pietruszki
    sól, pieprz do smaku

Zupa pomidorowa z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę pokroić w kostkę i ugotować w małej ilości wody. Wlać sok pomidorowy do garnuszka, ciecierzycę przepłukać na sitku i razem z warzywami wrzucić do soku, zagotować. Doprawić do smaku, przyprawić i posypać natką.

Porady

Do tego dania wybieram sok pikantny, podbija smak.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy