Zupa pomidorowa z kalafiorem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Taki mały eksperyment kulinarny

  • 45 min

Składniki:

  • biała część pora
    1 marchew
    1/2 pietruszki
    kawałek selera
    kalafior
    udko z kurczaka
    przecier pomidorowy
    śmietana 12%
    sól pieprz

Zupa pomidorowa z kalafiorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W 2 litrowym garnku wstawiamy pokrojone wedle uznania warzywa (marchew ,por ,pietruszka ,seler) oraz udko . W tym samym czasie w osolonej wodzie gotujemy połowę kalafiora.Gdy warzywa i udko zmiękną dodajemy przecier pomidorowy doprawiamy ,zagotowujemy .Zupę zaciągamy śmietaną a następnie ściągamy ją z ognia. .Ugotowany kalafior studzimy rozdrabniamy na różnej wielkości różyczki po czym dodajemy do zupy. Podajemy

Porady

Zupa smakuje doskonale podana z dodatkiem ryżu ,makaronu bądź kopytek ,które doskonale komponują się z kalafiorem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy