Zupa pomidorowa z mini klopsikami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Nietypowa pomidorowa, z mini klopsikami, kuskusem i serkiem wiejskim, bo Prezes (mój Synek) tak lubi. Spróbujcie, jest pyszna:)

  • 35 min

Składniki:

  • : 1litr domowego przecieru pomidorowego (można zastąpić gęstym sokiem pomidorowym), 500ml wody, 3 liście laurowe, 2 serki wiejskie, 2 łyżki cukru, 2 łyżeczki soli, 1 łyżeczka pieprzu, 7 łyżek kaszy kuskus. Klopsiki zrobiłam z 300g farszu wołowo-wieprzowego z dodatkiem zmielonej czerwonej cebuli, czosnku granulowanego, papryki wędzonej słodkiej, bazylii i oregano, odrobiny soli i pieprzu.

Zupa pomidorowa z mini klopsikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku podgrzać przecier pomidorowy z wodą, dodać liście laurowe, dodać mini klopsiki, cukier i zagotować. Gotować przez około 7-10 minut. Zlać płyn z serków wiejskich ( zostawić do dekoracji), dodać serki do zupy, dodać przyprawy, wymieszać, gotować przez kolejne 3 minuty. Dodać kuskus, wymieszać, zdjąć z ognia. Podawać po około 5 minutach po dodaniu kaszy. Udekorować mleczkiem z serków wiejskich i drobno pokrojoną zieleniną. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy