zupa pomidorowa z mozzarellą i pupecikami z indyka

0 (0 ocen)

Pełna smaku zupa pomidorowa z serem mozzarella i pulpecikami z indyka doprawionych lubczykiem.

Składniki:

  • 2 litry rosołu u mnie z indyka
    2 puszki pomidorów (2x 400g)
    kieliszek białego wina
    szczypta cukru
    sól lub domowa przyprawa warzywna
    pieprz
    chili

    2 kulki mozzarelli
    natka pietruszki

    800 g piersi z indyka
    2-3 gałązki lubczyku
    sól lub przyprawa warzywna
    pieprz

    bazylia do posypania

Zupa pomidorowa z mozzarellą i pupecikami z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół zagotowujemy z dodatkiem wina. Wlewamy pomidory. Doprawiamy do smaku przyprawami. Gotujemy na wolnym ogniu.
  • 2. W czasie, gdy zupa się gotuje robimy pulpeciki. Mięso i lubczyk mielimy. Doprawiamy do smaku. Formujemy małe kuleczki.
  • 3. Gotowe pulpeciki wrzucamy do zupy i gotujemy 10 minut.
  • 4. Do zupy dodajemy startą lub drobno pokrojoną mozzarellę i gotujemy około 5 minut. Zupę posypujemy natką pietruszki i bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy