Zupa pomidorowa z ostrymi pulpecikami

0 (0 ocen)

Bardzo rozgrzewająca

Składniki:

  • Składniki :

    6 - 8 szt dojrzałych pomidorów,
    4 szklanki bulionu warzywnego,
    2 ząbki czosnku,
    sól,
    pieprz,
    2 łyżki śmietany,
    oliwa z oliwek.

    Składniki pulpeciki :

    300g mięsa mielonego wieprzowego,
    sól,
    pieprz,
    majeranek,
    1 łyżeczka chilli.

Zupa pomidorowa z ostrymi pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Wsadź do blendera i zmiksuj. Do garnka wlej oliwę z oliwek. Wrzuć pomidory,posiekany drobno czosnek i wlej bulion. Duś 10 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę.
  • 2. Do miski wrzuć mięso, sól, pieprz i chilli. Wyrób gładką masę i uformuj pulpeciki. Mięso delikatnie włóż do bulionu z pomidorami. Gotuj przez 10-15 minut mieszając co jakiś czas.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy