Zupa pomidorowa z ravioli

0 (0 ocen)

  • 45 min

W poniedziałek proponujemy pomidorówkę w iście włoskim stylu ;)

  • 45 min

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler
    2 łyżki masła
    1 l bulionu warzywnego
    500 ml passaty pomidorowej
    250 g ravioli (u nas z ricotta i grzybami)
    świeża bazylia
    pieprz

Zupa pomidorowa z ravioli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na maśle i zalewamy bulionem. Zagotowujemy.

    Do zupy dodajemy passatę, ponownie zagotowujemy i zmniejszamy płomień. Do zupy wrzucamy ravioli i gotujemy jeszcze 10 na wolnym ogniu. Do smaku doprawiamy pieprzem z młynka. Podajemy z posiekaną bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy