Zupa pomidorowa z ryżem i soczewicą

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na zupę pomidorową. Ugotowana na domowym rosole z dodatkiem ryżu i soczewicy smakuje wyśmienicie. Polecam.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 szklanek rosołu
    3 marchewki
    woreczek ryżu
    6 łyżek czerwonej soczewicy
    8 łyżeczek koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz

Zupa pomidorowa z ryżem i soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół przelewamy do garnka i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy marchew i kroimy w słupki, myjemy. Wkładamy do garnka z gotującym się rosołem. Po 20 minutach gotowania dodajemy woreczek z ryżem i wsypujemy soczewicę, gotujemy razem przez około 15 minut.
    Następnie wyjmujemy ryż i dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku i zagotowujemy. Woreczek rozcinany i wkładamy ryż do zupy. Przed podaniem dekorujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy