Zupa pomidorowa z warzywami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zupa zupełnie bezmięsna, same warzywa...lekko i przyjemnie....no i ten aromat świeżego lubczyku

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 kalafiora
    100 g zielonej fasolki szparagowej
    1 kapelusz suszonego podgrzybka
    50 g kaszy pęczak
    2 duże ziemniaki
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler
    1 por (biała część)
    1 gałązka natki selera korzeniowego
    1 gałązka natki pietruszki
    1 gałązka lubczyku
    1 liść laurowy
    2-3 ziarenka ziela angielskiego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    natka pietruszki
    mielona kozieradka
    sól, pieprz

Zupa pomidorowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa pomidorowa z warzywami 1. Natki związujemy.

    Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, fasolkę na mniejsze kawałki, kalafior dzielimy na różyczki, por kroimy w piórka.

    Warzywa, natkę, grzyb, kaszę, liść laurowy, ziele angielskie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą (1,5 l), zagotowujemy i zmniejszamy płomień.

    Następnie dodajemy sól (1 łyżeczka) oraz pieprz (wg uznania). Gotujemy do miękkości warzyw.

    Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy.

    Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mieloną kozieradką.

    Posypujemy posiekaną natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy