Zupa pomidorowo-cebulowa

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie dwóch słynnych zup w jedną - polecam gorąco

Składniki:

  • - 2 litry rosołu drobiowego
    - 2 puszki pomidorów krojonych ( 800g)
    - 1 kg cebuli
    - 50ml koniaku
    - 1 łyżka masła
    - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, cząber suszony, bazylia do smaku
    - 3 ząbki czosnku

Zupa pomidorowo-cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół podgrzewamy i dodajemy do niego pomidory i czosnek i chwilę gotujemy. W tym czasie obieramy cebulę, kroimy ją w plasterki. Rozgrzewamy na patelni masło i wrzucamy na nie cebulę. Chwilę szklimy , dolewamy koniak, mieszamy i czekamy aż cebula zacznie brązowieć. Wtedy doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową a następnie dodajemy do zupy. Znów chwilę gotujemy po czym doprawiamy ziołami do smaku. Wyśmienicie smakuje z makaronem jak i z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy