zupa porowa na żeberkach

0 (0 ocen)

  • 40 min

Oryginalny , mocny smak.

  • 40 min

Składniki:

  • pól kg żeberek
    duży por
    marchewka
    seler
    kilka ziemniaków
    ząbek czosnku
    przyprawy: sól, pieprz, szczypta majeranku, przyprawa uniwersalna
    łyżka śmietany 18%
    2 łyżki mąki

Zupa porowa na żeberkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka z wodą wkładamy żeberka , zagotowujemy, zbieramy szumy. Dodajemy warzywa, poza porem, pora wrzucamy 15 minut później. Doprawiamy.
    Wszystko gotujemy ok 40 min, zaprawiamy mąką i śmietaną.

Porady

Jeżeli ktoś woli zupy bardziej jednolite( tak jak ta) to pora należy wrzucić razem z resztą warzyw.( rozgotuje się i będzie mniej wyczuwalny)

Komentarze

Podobne przepisy

4.88 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zupa porowa