Zupa porowa-serowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną zupę. Idealna na rozgrzanie w chłodny dzień.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży por (biała część)
    3 małe marchewki
    1 mała pietruszka
    4 małe ziemniaki
    750 ml bulionu
    3 trójkąty serka topionego śmietankowego
    sól, pieprz

Zupa porowa-serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion wlewamy do garnka i wstawiamy do na gaz. Obieramy ziemniaki, marchewki i pietruszkę. Myjemy je a następnie kroimy ziemniaki w kosteczkę a marchewki i pietruszkę w plasterki. Por kroimy w cienkie krążki i myjemy. Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojone warzywa i gotujemy ok. 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. Serek topiony kroimy drobno i dodajemy do gotującej się zupy. Mieszamy razem, aż serki się rozpuszczą. Zdejmujemy zupę z ognia i podajemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy