Zupa krem z kalafiora z roszpunką

0 (0 ocen)

Prosta pyszna zupka szybko się ją robi i jest bardzo smaczna

Składniki:

  • - 1 mały kalafior
    - 4 ziemniaki
    - biała część z poru
    - rosół
    - 2 łyżki masła
    - 1 pietruszka
    - sól
    - pieprz
    - gałka muszkatołowa
    - mały kubek śmietany

    - 1/2 opakowania roszpunki
    - 1 łyżka masła
    - sól pieprz
    - 1 łyżeczka tartej bułki

    - groszek ptysiowy

Zupa krem z kalafiora z roszpunką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por pokroić w paski podsmażyć na patelni dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i pietruszkę różyczki kalafiora zalać to rosołem Gotować wszystko do miękkości Zupę zmiksować blenderem
  • 2. Na patelni rozpuścić mało smażyć aż się zrumieni wrzucić roszpunkę delikatnie przesmażyć oprószyć solą i pieprzem i tartą bułką
  • 3. Do zmiksowanej zupy dodać śmietanę doprawić solą pieprzem gałką muszkatołową Rozlać zupę do miseczek do każdej porcji dodać podsmażoną roszpunkę można podawać z groszkiem ptysiowym

Komentarze

Podobne przepisy