Zupa RZODKIEWKOWA

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Macie w zanadrzu sporo rzodkiewek i nie wiecie co z nich takiego zrobić i do czego użyć ?
Podpowiem wam, że z dużej ilości rzodkiewek możemy zrobić naprawdę pyszną zupę ;)
Wychodzi naprawdę bardzo bardzo smaczna, ma lekko różowy kolor a w smaku jest bardzo delikatna.

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • sporą ilość rzodkiewek ok. 1 kg
    3 - 4 ziemniaki
    ok 1 litra wody / bulionu
    sól, pieprz
    lubczyk
    garść posiekanego koperku
    2 łyżki mąki ryżowej do bardzo lekkiego zagęszczenia zupy

Zupa rzodkiewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa RZODKIEWKOWA 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rzodkiewki dokładnie myjemy, odcinamy końce i również kroimy w dużą kostkę. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą / bulionem.
  • Zupa RZODKIEWKOWA 2. Gotujemy do miękkości. Zagęszczamy 2 łyżkami mąki ryżowej i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze z 5 min. i na koniec dodajemy posiekany koperek. Dokładnie mieszamy i gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy