zupa „ selerowy staw”

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Każdy obiad wymaga obowiązkowego elementu jakim jest pożywna zupa.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Średni korzeń selera
    Pietruszka
    Kilka ziemniaków
    2 serki śmietankowe serki topione
    ¾ śmietany 30%
    Około 2 litry bulionu warzywnego
    Sól, pieprz

Zupa „ selerowy staw” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zupa 1. Selera, pietruszkę i ziemniaki obierz i pokrój. Następnie zalej bulionem warzywnym i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Potem wrzuć serki topione, śmietanę i przypraw do smaku solą i pieprzem. Zagotuj zupę. Na koniec zmiksuj miksuj zupę blenderem . Podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy