Zupa serowa

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sycąca, pyszna i niezwykle szybka zupa

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 op. Sera topionego z szynką
    2 marchewki
    1 pietruszka (+natka)
    1 por
    1/2 selera (+liście)
    2 kostki rosołowe
    Ziele angielskie
    Liść laurowy
    Sól,pieprz
    Maggi
    Makaron gwiazdki(lub inny)

Zupa serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na warzywach, przyprawach i kostkach rosolowych ugotować wywar. Mocno zagotować. Serek pokroić w 1cm kostki (szybciej sie rozpuści) i wrzucić do rosołu. Gotować ok 20-30 minut do calkowitego rozpuszczenia sie sera
  • 2. Makaron ugotować al dente, ostudzić zimną wodą i wrzucić do zupy 3-4 minuty przed końcem gotowania. Zamieszać i można juz jeść ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy