FASOLA CZERWONA,SER, FILET Z KURCZAKA,BOCZEK WĘDZONY
40 min
Składniki:
20dag. marchewki--pokrojonej w kostkę
30 dag.boczku wędzonego--pokrojonego w paseczki
3 pojedyncze filety z kurczaka--pokrojonego w paseczki
1 surowa papryka czerwona--pokrojonej w paseczki
ok.30 dag.sera żółtego--pokrojonego w kostkę
sól,pieprz,papryka ostra i słodka w proszku,przyprawa uniwersalna
1.Marchewkę i boczek włożyć do garnka,zalać ok 2l wody posypać przyprawa uniwersalna i ugotować.Piersi podsmażyć na oleju--dodać do podgotowanej marchewki z boczkiem,następnie dodajemy fasolę wcześniej przepłukaną na sicie i paprykę.Przyprawiamy do smaku przyprawami. Do miseczek (flaczarek) lub talerz wkładamy ok.2 łyżek sera w kostkę zalewamy gorącą zupą.
Komentarze