Zupa serowa

0 (0 ocen)

Rewelacyjna kremowa zupa serowa. Dzięki dodatkowi kiełbasek francuskich jest bardziej syta. Po domu roznosi się aromat serków.

Składniki:

  • 2 drobiowe skrzydełka
    1 cebula
    2 kiełbaski francuskie
    Włoszczyzna (marchew, seler, por, pietruszka)
    7 różyczek kalafiora
    100 serka topionego hollander kremowy
    50 g serka topionego śmietankowego
    100 g serka topionego z szynką
    1 kostka rosołowa drobiowa
    1 łyżeczka przyprawy typu Vegeta
    Sól
    Pieprz

Zupa serowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy około 2 litry wody. Wkładamy skrzydełka oraz pokrojoną włoszczyznę. Gotujemy na wolnym ogniu, dokładamy kostkę rosołową. Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki, dodajemy do zupy. Kiełbaski kroimy w pół plasterki, cebulę w kosteczkę – podsmażamy razem na patelni, przekładamy do zupy. Na końcu dodajemy pokrojone topione serki oraz doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą typu Vegeta. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu rozpuszczenia serków i delikatnego zgęstnienia zupy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy